Ο Hans Holzer ήταν ένας διάσημος Αυστριακός-Αμερικανός συγγραφέας και ερευνητής παραφυσικών φαινομένων.
Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1920 και πέθανε στις 26 Απριλίου 2009.
Ήταν γνωστός για την έρευνά του και τα βιβλία που έγραψε σχετικά με τον μεταφυσικό κόσμο. Στη διάρκεια της καριέρας του, εξέτασε πολλά σπίτια, αρχοντικά και άλλα μέρη για αποδείξεις υπερφυσικών δραστηριοτήτων και είχε γράψει περισσότερα από 120 βιβλία σε αυτό το πεδίο.

Ο Hans Holzer θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της μεταφυσικής και συνέβαλε στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τα υπερφυσικά φαινόμενα.

Οι μέθοδοι του Holzer περιελάμβαναν συνεντεύξεις με κατοίκους, ιστορική έρευνα της τοποθεσίας, χρήση μέσων επικοινωνίας με τα πνεύματα όπως τα μηχανήματα ηχογράφησης, εναλλακτική γραφή, καθώς και παρατηρήσεις και αναφορές από άλλα άτομα που είχαν βιώσει υπερφυσικά φαινόμενα.

Οι έρευνές του συχνά οδήγησαν στη συλλογή αντικειμενικών και υποκειμενικών αποδείξεων, όπως φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και μαρτυρίες.

Ο Hans Holzer δεν κατέληξε σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με το τι είναι ακριβώς τα φαντάσματα. Ως μεταφυσικός και ερευνητής των υπερφυσικών φαινομένων, ασχολήθηκε με τη συλλογή αποδείξεων για την ύπαρξη τους και την αποκρυπτογράφηση των φαινομένων που συνδέονταν με την υπερφυσική δραστηριότητα.

Ο Holzer εξέφραζε την πίστη ότι τα φαντάσματα ήταν υπάρξεις πνευματικής φύσης που συνεχίζουν να υπάρχουν μετά τον θάνατο. Υποστήριζε ότι αυτά τα πνεύματα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς μέσω διάφορων μεθόδων όπως η ψυχοκινητική, η ηχογράφηση φωνών, οι οπτικές εμφανίσεις και άλλα υπερφυσικά φαινόμενα.

Ορισμένα από τα πιο διάσημα βιβλία του Hans Holzer είναι τα παρακάτω:

  1. “Φαντάσματα: Αληθινές Συναντήσεις με τον Κόσμο Από το Πέρας” (Ghosts: True Encounters with the World Beyond)
  2. “Σπίτια Που Στοιχειώνονται: Η Ανεξήγητη Παρουσία των Φαντασμάτων” (Haunted Houses: The Unexplained)
  3. “Μετά τον Θάνατο: Στα ίχνη του Παράλληλου Κόσμου” (Life Beyond: Compelling Evidence for Past Lives and Existence After Death)
  4. “Οι Μεγάλοι Έρωτες του Παράλληλου Κόσμου” (Love Beyond the Grave: True Cases of Ghostly Lovers)
  5. “Μυστικά των Προηγούμενων Ζωών” (Secrets of Reincarnation)